Traumabehandeling - Marie José - Verliesbegeleiding of Traumabehandeling
Traumabehandeling

Traumabehandeling

Traumabehandeling EMDR

Na een schokkende ervaring kan er een psychische wond ontstaan waar men in het dagelijks leven last van heeft.  Een plotselinge dood, een ernstig verkeersongeval of een geweldsdelict zijn voorbeelden van dergelijke gebeurtenissen.  Je kunt de gebeurtenis verwerken of je kunt vastlopen in deze verwerking.

Vastlopen in de verwerking zorgt ervoor dat je je anders voelt, gedraagt en denkt. Ook kan je anders reageren op je omgeving. Je voelt je niet goed of je omgeving geeft aan dat je je anders gedraagt. De veranderingen bij jezelf kunnen te maken hebben met de onverwerkte schokkende gebeurtenis. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor je last hebt van verschillende klachten. Vaak ook onverklaarbare lichamelijke klachten.

De traumabehandeling die ik toepas middels EMDR is erop gericht een ingrijpende gebeurtenis een plek te geven en de angst te verminderen.

 

Voor Wie?

Voor mensen die geconfronteerd worden met een traumatische verlieservaring, een overlijden van een geliefde op een onnatuurlijke manier door bijvoorbeeld een (verkeers-)ongeluk of suïcide.       Zo’n schokkende verlieservaring kan leiden tot verwerkingsproblemen.  Ook is deze behandeling geschikt voor slachtoffers van bijvoorbeeld een misdrijf zoals een verkrachting of een overval of je bent getuige hiervan.

 

Wanneer?

Wanneer u bent geconfronteerd met een ingrijpende gebeurtenis en u heeft last van de volgende klachten;

  • Somberheid, angst, snel schrikken, snel boos zijn. Alert zijn op gevaar in de omgeving.
  • Plekken en situaties vermijden die herinneren aan de gebeurtenis.
  • Slecht slapen, concentratieverlies.
  • Herbeleving: de beelden van de gebeurtenis komen terug. Het lijkt of de gebeurtenis opnieuw gebeurt.
  • Moeite om het dagelijkse leven weer op te pakken en de dingen te doen die iemand normaal zonder moeite doet.

Het kan dan zijn dat u de angst die u toen voelde niet goed heeft verwerkt.

 

Methode

De methode die ik gebruik is EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

EMDR is een vorm van traumabehandeling die veel wordt toegepast, vaak met goede resultaten.     Er vinden geen uitgebreide gesprekken plaats en de behandelduur is vaak kort en intensief. Tijdens het proces geef ik tips om je emoties zo goed mogelijk de baas te blijven.

KvK : 82201390. Lidmaatschapsnummer Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) . : 229235
Rotterdam, 3065 AG,Ringvaartweg 166. Mobiel: 0653225578.